Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /customers/f/9/1/heinehamborg.dk/httpd.www/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/9/1/heinehamborg.dk/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 460 www.heinehamborg.dk

"Kærlighed, gåture og leverpostej"
www.musikgeil.dk - skrevet af Louise Torp Madsen

Endnu en dansk-syngende ung fyr svinger guitaren på ryggen og bestræber sig på, at synge om dagligdagens små anekdoter.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg konsekvent fik associationer til den tyske slagger djævel, Heino Hamburg inden jeg modtog albummet. Heldigvis var det ikke just denne form for lårklaskende ørepine-musik mit anlæg blæste ud da jeg satte pladen "Opsigt" på.

Blæste er måske så meget sagt, eftersom Heine ikke ligefrem bevæger sig i den larmende del af musikken.  Her har vi at gøre med en stille singer/songwriter, som mest af alt serverer små hyggelige guitarriffs krydret med et legesygt band.

Man kan være tilbøjelig til at sammenligne Hamborg med andre kunstnere så som: Peter Sommer og C.V. Jørgensen, fordi han bruger nogle af de samme virkemidler som disse. Eksempelvis er det første nummer på pladen "Sommer På Tværs" næsten en tro kopi af Peter Sommers univers. Både tekst og instrument-arrangementet minder til forveksling om flere af Peter Sommers numre. Men dette gør ikke nødvendigvis noget, fordi mange af de andre numre skiller sig en del mere ud.

Numre som "Webcam Man" og "Til Kattegat Fryser Til" formår troeligt at få lytteren til at vippe med fødderne og klappe let på lårene. På disse mere dansable numre leder Heine næsten en hen i retningen af Thomas Buttenschön og hans hyggelige mandags musik, hvilket jo ikke ligefrem er en helt dårlig sammenligning.

Teksterne er søde, vittige og virkelighedstro. Man fanger sig selv i at trække på smilebåndet gang på gang, mens han let og elegant beskriver den ene ironiske eller sårbare hændelse efter en anden.
Det er nok i grunden lige præcis hér, at albummet får tilføjet den status, det i virkeligheden har. Teksten ophøjer den knap så store stemme samt den efterhånden lidt nedslidte genre af musik.  Jeg mener, hvem vil ikke tænke en ekstra gang over linjerne "Hun stirrer bare tavst på mig, som om jeg var en Stryhns Postej" (fra nummeret "Ode til Kassedame") ? Rime-venligt er det i hvert fald, når Heine Hamborg først går i gang med sine små dagligdags anekdoter.
  
Jeg giver Heine Hamborg 3 stjerner, da det er et hyggeligt album med karakter, men der er ikke nok nyskabende og wow-attitude til, at den bevæger sig op på en 4'er. Men alt i alt et godt album, som egner sig perfekt til de spæde sommerdage med højt humør, kærlighedslyst og steppende dansesko.

Track liste:
1.  Sommer på Tværs
2.  Til Kattegat Fryser Til
3.  Papirflyver
4.  Webcam-Man
5.  Lufthavnen
6.  Supersingleliv
7.  Det´egentlig fantastisk
8.  Emma Gad
9.  Ode Til Kassedame
10. Vil Du Som Jeg?

 

Joomla templates by a4joomla